Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investeşte în oameni!

Alege Demnitatea

VIATA BATE FILMUL

on Miercuri, 15 Octombrie 2014. Posted in Povestea Ta

Povestea unei tinere, Alina Teodora Traian Se numeşte Alina Teodora Traian şi a venit pe lume pe 27 mai 1989. Din nefericire, s-a născut prematur, venind pe lume la 6 luni si 3 saptămâni. Viaţa ei a fost de la inceput diferită de a oricărui alt copil, pentru că a trebuit să lupte din greu cu o boala cumplită: paralizie cerebrală infantilă, tip spastic, displegie spastică, formă tetraplegică. De curand, a fost re-diagnosticata cu epilepsie cu crize polimorfe, sechele encefalopatie infantila, tetrapareza spastica, pseudobulbarism, retard motor si amenoree. Nu a reuşit niciodată să articuleze cuvinte, nici măcar cuvântul “mama”, nici nu a mers vreodată. Certificatul său mentioneaza gradul de handicap grav, cu drept de asistent personal, cu diagnosticul « ECI tetrapareză spastică, cu manifestări extrapiramidale ; întârziere severă în dezvoltarea psihică, IQ nedeterminabil”. Fata, care are astazi 25 de ani, locuieşte impreună cu mama sa, la 22 de km de Bucureşti, în comuna Dascălu – sat Gagu, judeţul Ilfov. Duc impreună o viaţă grea, cu greutăţi multe şi bani puţini. Tatăl Alinei nu mai vrea sa ştie de fata lui, e ca şi cum copilul nu mai are tată. Parinţii sunt despărţiţi, de acum 7 ani. Cele două, mama si fiica, s-au refugiat la ţară, aici unde aveau o căsuţă construită în curtea părinţilor mamei, dar în care nu existau condiţii de creştere a unei persoane cu problemele Alinei. Mama a facut eforturi supraomeneşti ca sa o amenajeze cât de cât. Cand Alina avea 7 ani, si a facut prima criza de epilepsie, medicii de la Spitalul 9 , nu i-au dat nici o sansa. Dar, dragostea netarmurita a mamei, a tinut-o in viata, pana acum... Problema urgentă care a apărut, este că mama fetei este din ce in ce mai bolnavă, are o depresie puternică şi probleme la coloană. Ar avea nevoie să se interneze in spital o saptamână, sau două, să facă analize şi să se trateze. Din păcate, ea o îngrijeşte singură pe fiica ei, a avut ajutor din când în când de la mama sa (bunica Alinei), dar aceasta este în vârstă şi foarte bolnavă şi nu mai poate să stea cu fata. De aceea, Alina ar avea nevoie să fie internată pentru un timp scurt, să i se acorde toată atenţia necesară unei persoane cu handicap sever. Dacă ne puteţi ajuta, vă rugăm să ne daţi de veste, situaţia este disperată.

Toate informatiile pot fi verificate la fata locului si de asemenea si prin acte doveditoare.

Datele de contact : mama   Gheorghita Tudorache :

0724376208, adresa Comuna Dascalu, sat Gagu, Str. Cozia nr. 8, sau  n Bucuresti   matusa Alinei - Adriana Nitu   0724940597, email  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.