Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investeşte în oameni!

Alege Demnitatea

Stim foarte bine cat de greu le este oamenilor cu dizabilitati, de auz si vorbire, sa aiba o viata usoara, la fel cum noi o avem. De multe ori, acestia se afla intr-un impas sau o urgenta si le este dificil sa comunice cu serviciul de urgente.

Comments ()
Luni, 30 Iulie 2018 00:00

Copiii nostri si drepturile lor

Pentru ca multi dintre noi suntem parinti, cu siguranta orice schimbare legislativa ce ii priveste pe copiii nostri e de interes pentru noi si pentru familiile noastre. De aceea, e bine sa fim informati. Iata mai jos modificarea legii nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului.

Comments ()

 

Guvernul a introdus Ordinul de protecție provizoriu, prin care polițiștii pot înlătura de îndată agresorul din domiciliu

Comments ()

Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Legii 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap a fost adoptata in 30 iunie 2017, si prevede o crestere a indemnizatiei pentru cei cu handicap grav la 640 lei, iar pentru cei cu handicap accentuat la 480lei. Masura va intra in vigoare la 1 ianuarie 2018.

Comments ()

Ministrul Muncii, Lia-Olguta Vasilescu a anuntat vineri 30 iunie 2016 ca toti copii cu handicap grav nu sunt nevoiti sa se mai prezinte la evaluare, decat dupa implinirea varstei de 18 ani, fiind valabil pana atunci certificatul obtinut dupa primul control. Astfel se va modifica Legea 448 cu privire la protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Comments ()

Toate persoanele se nasc libere si au drepturi egale, iar actele de violenta sunt o incalcare a drepturilor fundamentale ale omului. Noi masuri menite sa protejeze victimele violentei domestice au fost adoptate de curand printr-un proiect de lege privind completarea si modificarea Legii nr. 217/2003 privind prevenirea si combaterea violentei in familie: a fost reglementat Ordinul de protectie provizoriu, ce le da politistilor parghiile necesare sa inlature imediat agresorul din domiciliu.

Comments ()

Incepand cu 1 ianuarie 2016, noul Cod Fiscal prevede facilitati de a nu mai plati impozite parintii copiilor cu handicap.

Comments ()
Femeile din tara noastra ar putea fi mai bine protejate de violenta domestica si hartuirea sexuala, atat fizica, cat si psihologica, conform unui tratat international pe acest subiect.Comments ()
Vineri, 13 Noiembrie 2015 00:00

Proiectul Alege Demnitatea, in cifre

Proiectul Alege Demnitatea se incheie pe 15 noiembrie. Cei peste 900 de beneficiari inscrisi in proiect au beneficiat, pe perioada proiectului, de sprijinul gratuit al specialistilor nostri - juristi, psihologi/psihiatri, consilieri vocationali si asistenti sociali.Comments ()
Joi, 12 Noiembrie 2015 00:00

Proiectul Alege Demnitatea, la final

Proiectul Alege Demnitatea a inceput in urma cu un an si jumatate, in luna aprilie 2014 si se va incheia in 15 noiembrie 2015. In aceasta perioada, in proiect s-au inscris 937 persoane. Dintre acestea, 596 au fost victime ale violentei in familie si 341 persoane cu dizabilitati. Comments ()
Pagina 1 din 8