Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investeşte în oameni!

Alege Demnitatea
  • Home
  • Cursuri de calificare

Cursuri

Femeile si persoanele cu dizabilitati care se inscriu in proiectul “Servicii integrate de sprijin pentru victimele violentei in familie si persoane cu dizabilitati” vor capata noi calificari si noi cunostinte, prin intermediul cursurilor desfasurate in cadrul proiectului.

Beneficiarele vor putea alege intre mai multe cursuri: de lucrator in comert, de agent vanzari, de casier, de vanzator si de functionar informatii clienti, iar persoanele cu dizabilitati vor putea  afla cum sa utilizeze calulatorul la cursurile de Tehnologia Informatiei si a Comunicatiilor(TIC).

Aceste activitati de calificare si recalificare vor fi sustinute in Bucuresti, Cluj, Giurgiu si Ploiesti iar absolventii vor primi la finalul cursului subventii si certificate din partea Autoritatii Nationale pentru Calificari.

Programele de calificare/recalificare se adreseaza persoanelor vulnerabile, in principal celor necalificate si cu nivel de calificare scazut, dar si celor cu studii superioare. Astfel, proiectul contribuie la reducerea pierderii locurilor de munca pentru acest grup tinta si implicit la reducerea marginalizarii sociale. Toate competentele de baza dobandite de beneficiari in cadrul proiectului reprezinta un potential element de dezvoltare durabila, prin posibilitatea transmiterii acestor competente, atat altor persoane din mediul de provinienta cat si generatiilor viitoare.