Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investeşte în oameni!

Alege Demnitatea

Proiectul Alege Demnitatea, la final

Proiectul Alege Demnitatea a inceput in urma cu un an si jumatate, in luna aprilie 2014 si se va incheia in 15 noiembrie 2015. In aceasta perioada, in proiect s-au inscris 937 persoane. Dintre acestea, 596 au fost victime ale violentei in familie si 341 persoane cu dizabilitati.
Proiectul Alege Demnitatea a inceput in urma cu un an si jumatate, in luna aprilie 2014 si se va incheia in 15 noiembrie 2015. In aceasta perioada, in proiect s-au inscris 937 persoane. Dintre acestea, 596 au fost victime ale violentei in familie si 341 persoane cu dizabilitati. Acestea au beneficiat de cursuri de calificare/recalificare, prin care au capatat noi calificari si noi cunostinte. Beneficiarii au putut alege intre mai multe cursuri: de lucrator in comert, de agent vanzari, de vanzator, iar persoanele cu dizabilitati au putut invata cum se utilizeaza calculatorul, prin cursurile de Tehnologia Informatiei si a Comunicatiilor (TIC). Aceste activitati de calificare si recalificare au fost sustinute in Bucuresti, Cluj, Giurgiu si Ploiesti iar absolventii au primit la finalul cursului subventii si certificate din partea Autoritatii Nationale pentru Calificari. Programele de calificare/recalificare s-au adresat persoanelor vulnerabile, in principal celor necalificate si cu nivel de calificare scazut, dar si celor cu studii superioare. Astfel, proiectul a contribuit la reducerea pierderii locurilor de munca pentru acest grup tinta si implicit la reducerea marginalizarii sociale. Toate competentele de baza dobandite de beneficiari in cadrul proiectului reprezinta un potential element de dezvoltare durabila, prin posibilitatea transmiterii acestor competente, atat altor persoane din mediul de provinienta cat si generatiilor viitoare.