Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investeşte în oameni!

Alege Demnitatea

Proiectul Alege Demnitatea, in cifre

Proiectul Alege Demnitatea se incheie pe 15 noiembrie. Cei peste 900 de beneficiari inscrisi in proiect au beneficiat, pe perioada proiectului, de sprijinul gratuit al specialistilor nostri - juristi, psihologi/psihiatri, consilieri vocationali si asistenti sociali.
Proiectul Alege Demnitatea se incheie pe 15 noiembrie. Cei peste 900 de beneficiari inscrisi in proiect au beneficiat, pe perioada proiectului, de sprijinul gratuit al specialistilor nostril - juristi, psihologi/psihiatri, consilieri vocationali si asistenti sociali. Pe toata perioada de implementare a programului, acesti specialisti au oferit, in cadrul centrelor din Bucuresti, Cluj, Giurgiu, Ploiesti, un total 660 de sedinte de consiliere juridica, pentru ca deseori oamenii nu-si cunosc drepturile si au nevoie de sfaturi si informatii competente pentru a putea sa isi solutioneze problemele prin care trec din cauza violentei domestice sau a unei dizabilitati, 1500 de sedinte de consiliere psihologica sau psihiatrica, 800 de sedinte de mediere, 1200 de sedinte de consiliere vocationala. Acum, persoanele care au beneficiat de aceste servicii si-au recapatat increderea in sine, s-au pus pe picioare si au pornit pe un drum nou in viata, un drum pe care pasesc cu incredere, demnitate si speranta. De asemenea, a fost organizata Gala Demnitatii, in care au fost celebrati cei 15 “Ambasadori ai Demnitatii”, alesi in cadrul proiectului. Cei 15 ambasadori sunt victime ale violentei domestice si persoane cu dizabilitati care au gasit in ele curajul de a cere ajutor si puterea de a pune punct cosmarului violentei in familie sau de a depasi greutatile provocate de o anumita dizabilitate.